Gartneri og hagesenter for et hardført klima - Nygård Hagebruk AS

Januar
 
Nytt år – nye muligheter!
 
Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på hagen nå i januar? Det syntes ikke vi! Nå kan du begynne å planlegge om du vil ha noen nye busker, trær eller nye bed. Tegn opp et kart over hagen – og finn ut om du vil gjøre endringer.  Du kan også ta en titt på våre produktsider for å finne ut hvilke sorter som trives i vårt klima her i Nord-Norge.  Det er også verdt å sjekke ut hva ditt lokale hagesenter har å tilby. Her hos oss kan vi også tilby belegningsstein som også kan være aktuelt å fornye hagen med.  Husk også på at du kan forhåndsbestille busker og trær i ditt hagesenter. Ta kontakt så kan vi hjelpe deg.
 
Det er fortsatt viktig å riste av snø fra busker slik at de ikke knekker. Men husk at det også er god isolasjon så bare la den ligge der den ikke er belastning for greiner.
 
Mange av oss er flinke før jul til å huske på småfuglene. Har man først begynt å gi småfuglene mat bør man fortsette resten av vinteren.
 
Har du satt noen potteplanter til lagring? Husk å sjekke de – og vann de lett.
 
Primula
Etter hvert som juleblomstene har gjort sitt vil man kanskje få inn nye friske farger. Primula er en typisk januarblomst som gir flott farger mens du venter på lysere dager.

Tips for primula - Plasseres lyst, men ikke direkte sollys- Lar du planten stå kjølig, står den lengre. - Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann